Spathiphyllum

Spathiphyllum
Spathiphyllum
De Spathiphyllum is niet alleen maar een schoonheid om te zien, maar is ook één van de krachtigste lucht zuiverende planten. Door de vorm van de helder witte bloemen wordt de Spathiphyllum ook wel Lepelplant genoemd. Oorspronkelijk groei ze in het Amazonegebied en houdt daarom van veel water. Je hoeft niet bang te zijn dat je je Spathiphyllum laat verdrinken, dat kan namelijk niet. 

Water geven

Geef je Spathiphyllum regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Als de rivieren overstromen in het Amazonegebied kunnen ze zelfs onder water overleven. In dit geval is het beter te veel dan te weinig. En mocht het toch gebeuren dat je Spathiphyllum erge dorst heeft en te weinig water heeft gekregen, dan merk je dat vanzelf, dan gaan ze hangen. Nadat ze weer water hebben gekregen staan ze snel weer mooi rechtop. En staat de Spathiphyllum in een ruimte waar de luchtvochtigheid laag is, kun je het beste wat water erop sproeien. 

Standplaats en temperatuur

Spathiphyllum houdt niet van te veel direct zonlicht. Ze verdragen het wel, maar ze zijn gewend om onder een bladerdak te leven. Om in bloei te komen heeft de Spathiphyllum wel licht nodig. Zet ze daarom niet op een plek waar ze uren achter elkaar in direct zonlicht staat, maar waar wel licht naar binnen komt. Ideale temperatuur in een ruimte voor de Spathiphyllum is tussen de 15 en 23 graden. 

Verpotten

Wil je de Spathiphyllum verpotten, dan kun je dit het beste in het voorjaar doen. Dit heeft ermee te maken dat in dit seizoen de wortels sneller herstellen. 

Bijzonderheden

Spathiphyllum is licht giftig voor kinderen en huisdieren, zorg ervoor dat ze de bladeren niet binnen kunnen krijgen. 

  1. Om te voorkomen dat er ongedierte in komt kun je het beste regelmatig water erop sproeien.  
Spathiphyllum Sweet Chico

Spathiphyllum Sweet Chico 
Potmaat 13 cm 
Hoogte 55-65 cm
Minimaal 3 knoppen/bloemen

Spathiphyllum Sweet Chico Air so Pure

Spathiphyllum Chico Air so Pure

Potmaat 13 cm
Hoogte 55-65 cm
Minimaal 3 knoppen/bloemen


Spathiphyllum Sweet Rocco

Spathiphyllum Sweet Rocco in Air So Pure

Potmaat 13 cm
Hoogte 60-70 cm

Minimaal 4 knoppen/bloemen

Spathiphyllum in Absolute hoes

Spathiphyllum Sweet Chico Barcode Hoes

Potmaat 13 cm

Hoogte 55-65 cm

Minimaal 3 knoppen/bloemen

Spathiphyllum Chico in wit keramiek

Spathiphyllum Chico in keramiek pot

Potmaat 15 cm
Hoogte 55-75 cm

Minimaal 3 knoppen/bloemen