Musa Tropicana

Musa Dwarf Cavendish
Musa Tropicana

Musa Tropicana is de kleine variant van de bananenplant. Als ze in de natuur staan kunnen ze met gemak 5 meter groot worden. De kleine soort kan zo'n 2 meter groot worden. De Musa Tropicana is vernoemd naar William Cavendish, een Engelse graaf uit Devonshire die de plant rond 1830 naar Europa haalde. Er kunnen met de juiste verzorging en veel geduld eetbare bananen aan groeien, maar zoals de naam al doet vermoeden zijn dit de minibananen. Maar dat doet helemaal niets af aan de heerlijke zoete smaak. 

Water geven

De Musa Tropicana kan veel en regelmatig water hebben. Staat de plant in een ruimte waar de luchtvochtigheid laag is, wordt regelmatig sproeien met water ook zeer gewaardeerd. Houdt de grond vochtig, maar zorg ervoor dat het water weg kan lopen. 

Standplaats en temperatuur

De Musa Tropicana kan goed direct zonlicht verdragen. Een plek met veel licht is essentieel. Houdt een minimumtemperatuur van 12 graden aan. Als het buiten boven de 12 graden is kan de Musa Tropicana ook prima buiten in het zonnetje staan. 

Verpotten

Dit is een snelle groeier, 1 keer per jaar verpotten kan geen kwaad. De beste tijd om te verpotten is in het voorjaar voordat de groeiperiode begint. De Musa Tropicana geeft het zelf ook aan als de pot te klein is geworden, de bladeren gaan dan hangen en de kleur wordt geel/bruin in plaats van de diepe groene kleur.

Bijzonderheden

Om je Musa Tropicana een fris en fruitig uiterlijk te laten behouden kun je het beste oude bladeren of ingescheurde bladeren eraf halen. Het blad is niet eetbaar, maar ook niet giftig. In Azië wordt het zelfs bij de bereiding van voedsel of in plaats van een bord gebruikt. 

Musa Dwarf Cavendish in wit keramiek

Musa Dwarf Cavendish in wit keramiek

Potmaat 15 cm

Hoogte 40-45 cm

Geen knoppen/bloemen

Musa Dwarf Cavendish

Musa Dwarf Cavendish

Potmaat 13 cm

Hoogte 40-45 cm

Geen knoppen/bloemen