Guzmania

Guzmania
Guzmania


Guzmania is onderdeel van de Bromelia familie. Herkenbaar aan de felgekleurde bloem die in de vorm van een rozet bloeit. Oorspronkelijk groeit de Guzmania in de tropen. Het is een epifyt, ze groeien in het wild op andere levende planten en bomen zonder het voedsel van hun gastheer af te nemen. De Guzmania fleurt met haar vrolijke felle kleur elke ruimte op.

Water geven

Giet een beetje water in de rozet, hierin wordt het water opgeslagen en naar behoefte uit opgenomen door de Guzmania. Ze hebben niet veel water nodig, maar je kunt ook nog een beetje op de potgrond gieten bij het water geven. Bij een lage luchtvochtigheid vindt de Guzmania het ook fijn om een sproeibeurt met water te krijgen. 

Standplaats en temperatuur

Zet de Guzmania op een plak met veel licht, maar geen direct zonlicht. Ze kunnen heel goed in vochtige ruimtes omdat ze vocht uit de lucht kunnen absorberen. Zorg dat ze in een ruimte staan waar de temperatuur minimaal 15 graden is. 

Verpotten

Het zal niet veel voorkomen dat je de Guzmania moet verpotten. Bij de juiste verzorging bloeit ze zo 3 maanden, maar dat is wel eenmalig. 

Bijzonderheden

De Guzmania is niet giftig, maar let altijd op dat kinderen en huisdieren niets binnenkrijgen. Om ongedierte te voorkomen kun je het beste regelmatig de Guzmania besproeien met water.

Guzmania Amoretto in witte keramiek pot

Guzmania Amoretto in wit keramiek

Potmaat 13 cm

Hoogte 60-75 cm

1 bloem

Guzmania Amoretto

Guzmania Amoretto

Potmaat 13 cm

Hoogte 60-75 cm

1 bloem

Guzmania Amoretto in rode keramiek pot

Guzmania Amoretto in rood keramiek

Potmaat 13 cm

Hoogte 60-75 cm

1 bloem