Gardenia

Gardenia
Gardenia

Verzorging.

De gardenia heeft prachtige roomwitte bloemen die de vorm hebben van een wilde roos. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar geuren ook heerlijk. Ze worden hierom ook wel Kaapse Jasmijn genoemd. Als de gardenia goed verzorgd wordt blijven er achter elkaar bloemen aan komen. De naam Gardenia komt van de ontdekker ervan, de Schotse Dr. Alexander Garden. 

Water geven

Zorg dat de grond vochtig blijft door een aantal keer per week water te geven. Geef echter niet te veel, als er water onderin de pot achterblijft kan dit rotte wortels veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurt kun je ook de Gardenia met kweekpot een aantal minuten in de wasbak of emmer in een laag met water zetten. Een sproeibeurt met water kunnen ze ook erg waarderen. Doe dit wel alleen op de balderen en niet op de bloemen, anders verkleuren ze. 

Standplaats en temperatuur

Heeft veel licht nodig, maar niet in direct zonlicht zetten. Kan ook heel goed buiten staan als de temperatuur maar niet onder de 10 graden komt. 

Verpotten

Na 2-3 jaar zal het nodig zijn de Gardenia te verpotten. Zorg voor kalkvrije potgrond, want daar zijn ze allergisch voor. 

Bijzonderheden

Gardenia is niet giftig, maar let altijd op dat kinderen en huisdieren niets binnenkrijgen. Haal uitgebloeide bloemen eruit, dan ziet je Gardenia er altijd piekfijn uit. 

Gardenia met geuretiket

Gardenia met geuretiket

Potmaat 13 cm
Hoogte 25-30 cm
Minimaal 5 knoppen/bloemen

Gardenia jasminoides

Gardenia Jasminoides 24+

Potmaat 13 cm
Hoogte 25-30 cm
Minimaal 5 knoppen/bloemen


Gardenia in witte keramiek pot

Gardenia in wit keramiek

Potmaat 15 cm
Hoogte 25-30 cm
Minimaal 2-3 knoppen/bloemen

Gardenia in rode keramiek pot

Gardenia in rood keramiek

Potmaat 13 cm
Hoogte 25-30 cm
Minimaal 2 knoppen/bloemen