Fatsia Japonica

Fatsia Japonica
Fatsia Japonica

Fatsia Japonica dankt haar naam aan de Japanse afkomst. Een andere benaming is vingerplant. Dit heeft met de vorm van het blad te maken, deze lijkt op een hand. Als de Fatsia als kamerplant wordt gebruikt kunnen ze maximaal zo'n 2 meter hoog worden. Ze kunnen ook als tuinplant worden gebruikt en zijn winterhard tot -10 graden. Indien ze buiten staan kunnen het metershoge struiken worden die in het najaar met kleine witte bloemen bloeien. 

Water geven

Door de grote bladeren en snelle groei heeft de Fatsia regelmatig water nodig. Zorg dat de grond altijd vochtig is, maar deze plant houdt er niet van om constant met de onderkant in het water te staan. Dit kan dan wortelrot veroorzaken. Staat de Fatsia in een droge ruimte waar de luchtvochtigheid laag is wordt een sproeibeurt met water erg gewaardeerd. Een sproeibeurt zorgt er ook voor dat het stof van de balderen verdwijnt.  

Standplaats en temperatuur

Fatsia houdt van een schaduwrijke plek en staat liever niet in de volle zon. De beste temperatuur is 15 graden, maar Fatsia kan in de winter tot -10 raden hebben. 

Verpotten

Het beste is om de Fatsia in het voorjaar te verpotten. In deze periode kunnen beschadigde wortels het snelste weer aangroeien. 

Bijzonderheden

De Fatsia is giftig bij inname en het sap kan irritatie veroorzaken als dit in aanraking komt met de huid. 

Fatsia Japonica

Fatsia Japonica

Potmaat 13 cm

Hoogte 40-60 cm

Geen knoppen/bloemen